Vul het onderstaande formulier in met uw vraag en deze wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.

Ruimte en tijd voor een intiem afscheid

Historie

Uitvaartcentrum Finnema in Aalsmeer ligt midden in een regio waar veel tuinders van oudsher hun bedrijf hadden. Als vroeger een van de dorpelingen uit Aalsmeer of omgeving overleed, verzorgden de kerk en de begrafenisvereniging de uitvaart. Rouwkamers waren er destijds nog niet, want overledenen werden destijds thuis of in een gebouwtje op het kerkhof opgebaard.

 

Voor zover bekend was de eerste begrafenisondernemer in Aalsmeer de heer Wegman, die later werd opgevolgd door de heer Visser. De “naamgever” van het huidige Uitvaartcentrum Finnema is de heer Anne Finnema. Anne Finnema was van oorsprong een Fries, maar doordat er in de jaren ’50 in die regio slecht werk te vinden was kwam hij “in de kost” bij de familie Visser. Hij vond werk als buschauffeur bij busbedrijf Maarse en Kroon. Anne Finnema is niet veel later getrouwd met Gré, een dochter van de familie Visser.

 

Toen de heer Visser plotseling kwam te overlijden was het al snel duidelijk dat zijn schoonzoon Anne Finnema zijn werkzaamheden ging overnemen, dat was in 1962. Anne Finnema regelde toen nog steeds vanuit huis de uitvaarten. Opbaren van overledenen gebeurde nog steeds thuis, in de kerk of in een bejaardentehuis. In de daarop volgende jaren ging hij steeds meer opbaren in de rouwkamer van zorgcentrum ’t Kloosterhof tot het moment dat er meer uitvaarten geregeld moesten worden en er behoefte kwam aan een eigen uitvaartcentrum. Op 11 april 1980 werd de eerste steen gelegd van het huidige uitvaarcentrum Finnema aan de Zwarteweg. In 1982 werd het officieel in gebruik genomen, 20 jaar nadat Anne de werkzaamheden van zijn schoonvader had overgenomen. Anne Finnema werd directeur en naamgever van het uitvaartcentrum zoals het heden ten dage in Aalsmeer bekend staat.

 

Uitvaartverzorging Finnema werd in de jaren ’80 vanwege haar goede naam ook gevraagd om voor een Christelijke Dragersvereniging in Mijdrecht de uitvaarten te gaan verzorgen. Ook in Mijdrecht was er een behoefte aan een uitvaartcentrum. Aan de Dr. J. van der Haarlaan werd een uitvaartcentrum gebouwd omdat het de bedoeling was dat er achter dat uitvaartcentrum een begraafplaats gerealiseerd zou worden. Toen de plannen van de gemeente veranderden en de gewenste begraafplaats werd aangelegd in Wilnis werd met de gemeente De Ronde Venen overeengekomen dat Finnema in 1992 een uitvaartcentrum mocht bouwen op de Algemene Begraafplaats in Wilnis.

 

Beide uitvaartcentra van Finnema, in Aalsmeer en Wilnis, zijn onlangs volledig opnieuw ingericht en gerenoveerd zodat het voldoet aan de huidige eisen en wensen van nabestaanden.

 

Mogelijkheden

De moderne geoutilleerde panden van Uitvaartcentrum Finnema beschikken over alle faciliteiten voor het deskundig en met aandacht verzorgen en opbaren van overledenen en het ontvangen van rouwbezoek. Nabestaanden krijgen bij ons alle ruimte en tijd om op geheel eigen wijze afscheid te nemen van hun dierbare.

 

Onze uitvaartleiders adviseren bij het invullen van het programma rondom een uitvaart en controleren of de geuite wensen praktisch uitvoerbaar zijn. Wij beschikken over onze eigen rouwgoederen en rouwvervoer.

Eigen wagenpark

Uitvaartzorgcentrum Finnema draagt altijd zelf zorg voor het vervoer van de overledene en eventueel nabestaanden. We hebben een uitgebreid, goed onderhouden wagenpark met statige auto’s. U kunt kiezen uit diverse merken en kleuren rouw- en volgauto’s. Als uw voorkeur uitgaat naar alternatief vervoer, zoals een bus of koets, dan organiseren wij dat voor u.

Uitvaartcentrum Finnema

Om een persoonlijke uitvaart te kunnen verzorgen, beschikt Uitvaartcentrum Finnema over 2 moderne uitgeruste panden aan de Zwarteweg in Aalsmeer en de Ringdijk in Wilnis. Professioneel, integer en vredig baren wij de overledene op. Ook ontvangen wij op passende wijze rouwbezoek. Nabestaanden krijgen alle ruimte en tijd om afscheid te nemen van hun dierbare, op een manier die bij hen past.

Vul het onderstaande formulier in met uw vraag en deze wordt zo snel mogelijk beantwoord.

Formulier verzenden...

Er is een fout opgetreden in de server.

Formulier ontvangen.